Sykkel

Sykkelturer med utgangspunkt fra Skrim

Sykkelmulighetene på Skrim og nærliggende områder er mange og varierte. Det finnes turer som passer for både turglade hyttefolk og ihuga mosjonister, og vi har funnet frem et knippe turer som vi ønsker å dele. Vi har delt inn turforslagene etter en vurdering av vanskelighetsgrad som tar hensyn til hvor fysisk og teknisk krevende turene er. Hensikten er å hjelpe deg å velge riktig tur ut i fra dine forutsetninger.

Vi har laget følgende skala:

greenikonerGrønne turer er enkle turer uten spesielt krevende terreng. Noe opp og ned må du regne med, siden vi tross alt holder til på fjellet.

yellowikonerGule turer krever litt mer av deg, og vil både være lengre og mer krevende. De aller fleste vil kunne gjennomføre en gul tur med god margin, men sørg for å ha med deg drikke og noe å spise på.

orangeikonerOrange turer krever at du definerer deg som syklist, og gjerne at du har vært på lengre sykkelturer tidligere. De orange turene stiller krav til både teknikk og utholdenhet.

balckikonerSorte turer er for syklister som ikke har noe problem med å sitte 5-6 timer på sykkelen, ei heller har trøbbel med å forsere et betydelig antall høydemetere, og å møte teknisk krevende utfordringer i marka.

Turkategorier
kategorier sykling

I oversikten tar vi en nærmere titt på sykkelmulighetene som finnes på og rundt Skrim. Vi har valgt å dele opp oversikten etter type sykling, i to kategorier:

  • Landevei – her går turen hovedsakelig på asfalt og foretrukket sykkeltype er racersykkel.
  • Grussykling – turene her går i hovedsak på grusveier, men innslag av asfalt vil forekomme. Sykkeltype kan være både terrengsykler, typiske hybridsykler eller sykkelkross/grusracere.

En oversikt som dette kan aldri bli helt komplett, og vi påberoper oss ikke å ha den fullstendige oversikten over alle mulighetene på og rundt Skrim. Derfor vil vi gjerne høre fra deg om du mener det er opplagte muligheter vi har gått glipp av.

Vi vil imidlertid oppfordre deg til å teste mulighetene og bli bedre kjent i området. Vi tar veldig gjerne imot tilbakemeldinger på turene vi har satt opp også, slik at vi kan gjøre justeringer på turene eller oppdatere mangler i beskrivelsene.

Rutebeskrivelsene tar utgangspunkt fra parkeringsplassen på Skrim syd der ikke annet er oppgitt.

Alle turene er ledsaget av en nedlastbar GPX-fil som du kan benytte i din sykkelcomputer for å finne frem. Rutene er også lastet opp til Strava, og link til nedlasting finnes for hver enkelt tur. Apropos Strava, så meld deg gjerne inn i gruppen vår, du finner den HER.

Vi oppfordrer deg til å velge tur etter evne. Vær oppmerksom på at beskrivelsene kan inneholde feil og unøyaktigheter selv om vi har anstrengt oss for å unngå dette. Din vurderingsevne bør alltid legges til grunn for valgene du tar, og det er ditt eget ansvar å snu i tide.

vismeggrus

vismeglandevei

El-sykkel på Skrim

El-sykkelen har gjort sykkel som turverktøy adskillig mer tilgjengelig, og du er ikke lenger avhengig av å trene deg opp for å gjennomføre noen av de lengre turene som vi beskriver. Vi ønsker at flest mulig får ta del i opplevelsene som ligger der ute, og da kan el-sykkelen bidra til å gjøre opplevelsene mer tilgjengelig for folk flest. Planlegg imidlertid turene dine godt i form av fulladet batteri, og god kontroll på rekkevidden. Det er også et smart trekk å kunne fikse en punktering på egen hånd om uhellet skulle være ute.

skrimfoot