Handel og folkeliv

Handel og folkeliv

For å komme til Skrim må du passere Sandsværbygda og Lågendalen. Dalen er preget av tradisjonelt norsk landbrukslandskap, og er ikke et utpreget kommersielt handelsområde. Det finnes imidlertid noen spennende handelsmuligheter her:

Loppemarked
Det arrangeres loppemarked hver vår(april/mai) i Passebekk sanitetshus (Passebekkveien 565) av Passebekk sanitetsforening. Passebekk ligger 10 minutter med bil ned fra Skrim.

loppemarked passebekk

Hvittingfossmarken
Marked med salgsboder, tivoli, fest  og underholdning. Hvittingfossmarken arrangeres siste helgen i august hvert år www.facebook.com/Hvittingfossmarken Hvittingfoss ligger snaut 20 minutters kjøring fra Skrim.

Kongsbergmarken
Kongsbergmarken har lange tradisjoner – helt tilbake til de første driftsårene ved Kongsberg Sølvverk på begynnelsen av 1600-tallet. Her møttes by og land, her ble varer og kulturinntrykk utvekslet. Handel og håndverk har vært sentrale elementer i Kongsbergmarken i alle år, og er det fortsatt. Hester, kniver og klokker var av de gjenstandene som ofte byttet eier på marken i gamle dager. Og honningkakene fra Kongsbergmarken var berømte! Senere har ulike kulturformer som konserter og kappleik vokst fram og blitt faste innslag på marken. Tivoli og annen underholdning har også i mange år vært naturlige attraksjoner under markensdagene. Kongsberg by i uke 9.
https://www.facebook.com/kongsbergmarken

skrimfoot