Nyheter

Høsteventyret fortsetter.

LineBrynjar2

Feriedager fortsatt for mange og snart helg for andre.
Fine værutsikter og fargesterk natur.
Jentetur, (foto)jakttur, familietur, hyttetur. Skrim leverer gjerne gode høstopplevelser for alle!

Høstmarkedet i Skrimkiosken har fått overveldende mottakelse - og hyllene etterfylles med gode smaker og kortreiste produkter. Ved, poteter, epler, honning, ost og hjortekjøtt - og mye, mye mer. Og fristende bakevarer! Alt fra Skrims nærmeste nabolag. Bare å ta frisk høst og god stemning med hjem eller til hytta.

Og for noen er det kanskje tid for å realisere hyttedrømmen - endel muligheter finnes, bare å gå på oppdagelsesferd. Det er uansett et hyggelig alternativ å legge turen langs de mange veiene i hytteområdet nå i denne tiden. 

God høsthelg på Skrim!

 tab5137   plakat   241722496 276841874254578 6276025625482132297 n   interiør vindu

Høstferie på Skrim? Da har du noe godt i vente!

Skrimkiosken

I dag starter nemlig arbeidet med å fylle opp «butikken», eller kiosken om du vil på parkeringsplassen Skrim syd!

Kiosken har en lang historie – om Kvikk Lunsj, kaffe og klister til skia…

I mange år var den også kjent som Vaffelbua, og ble drevet av dugnadsgjengen i Efteløt IL.

De siste årene har det vært lite liv i kiosken, men det prøver vi nå å endre.
Vi har nemlig fått med oss lokale leverandører og åpner dørene til et sjarmerende høstmarked.

Les mer: Høstferie på Skrim? Da har du noe godt i vente!

En flott sensommer blir enda bedre med turorientering!

Turorienteringskart Skrim

Om du ikke er klar over det så finnes det nemlig en flott turorienteringsmulighet på Skrimfjella. Om du er ny på orienteringsfronten så fortvil ikke. Det er nemlig lagt opp til ulik vanskelighetsgrad (fra lett til mer utfordrende) på de forskjellige postene, og i tillegg til å få skjerpet orienterings-ferdighetene er turorientering en flott mulighet til å oppdage nye steder å ferdes. Postene i årets løype står ute til 27 september, så benytt deg av muligheten nå!
Turorienteringskonvolutt med kart får du kjøpt hos Shell Hostvedt, Sport 1 i Hvittingfoss eller på nett.
God tur!

Kalking av fiskevann

Helikopterkalking Skrim

OPPDATERT!

Omholtfjell fiskelag planlegger kalking av fiskevannene på Skrim i uke 28. Foreløpig indikeres det at kalkingen vil gjennomføres onsdag nærmere bestemt i perioden mandag til onsdag 14/7. I praksis betyr dette at det vil være helikoptertrafikk i området, samt at veien opp til Vesle Støle vil bli stengt fra søndag frem til kalkingen er ferdig gjennomført. Vi håper på godt vær slik at fiskelaget får gjennomført kalkingen i løpet av det planlagte tidsvinduet.

Prøvefiske pågår!

Fisking

For tiden pågår det prøvefiske på Skrim. Om noen observerer at det blir fisket med garn, så er dette årsaken.
Prøvefisket på Skrim blir utført av Melsomvik landbruksskole og er en del av et mangeårig samarbeid med Omholtfjell fiskeforening.

Jentene på Hostvedt

Jentene på Hostvedt

Mellom Efteløt og Skollenborg ligger det en beskjeden Shellstasjon, nærmere bestemt Shell Hostvedt. Stasjonen har ligget her i en mannsalder, men som med alt annet her i livet skjer det endringer her også, og gamle generasjoner trer til side for å slippe nye krefter til. I dette tilfellet har Lene og Martine, begge fra Passebekk, tatt over driften av stasjonen. Martine hadde jobbet der i lengre tid da tilbudet dukket opp sommeren 2019. Venninnene hadde fra barnsben av snakket om å «gjøre noe sammen» og her var muligheten!

Les mer: Jentene på Hostvedt

Aldri har så mange besøkt Skrim

besoekstats 21

Skrim hytteservice har ansvaret for driften av alle veiene opp til Skrim, og fører derfor statistikk over bompasseringer. Dette er en oppgave de har ivaretatt helt siden 1999, og gir oss et godt grunnlag for å måle Skrims popularitet i form av besøksstatistikk.

Trenden er for å si det mildt ganske tydelig: Totalt besøkte ca 100000 personer Skrim en eller flere ganger i 2020! Det representerer en økning på 66% siden 2003, og er et bilde på en langsiktig trend med økende popularitet.

2020 var som vi alle vet et spesielt år mht. Covid19, og økningen i dagsbesøk var på 18% sammenlignet med 2019. Denne trenden fortsetter også i år, og i de første fem månedene kan vi melde om 50% flere dagsbesøk sammenlignet med 2020!

Vi tror trenden skyldes at flere og flere oppdager Skrims unike kvaliteter som kortreist turdestinasjon sentralt på Østlandet.

Turorienteringen er på plass!

Turorientering 2021

Vi er så glade for at også i år arrangerer Orienteringslaget Tønsberg og Omegn turorientering på Skrim!
OTO (Orienteringslaget Tønsberg og Omegn), har satt ut ei løype med turorienteringsposter av ulik vanskelighetsgrad i området Omholtfjell — Kåvafjell. Her er både noe for nybegynnere og for de mer erfarne.
Digital løsning kan kjøpes på www.turorientering.no

Vanlige (analoge papirkart) turorienteringskart selges hos:

  • Sport 1 Hvittingfoss
  • Shell bensinstasjon Hostvedt

Vi håper alle får flotte turopplevelser og blir bedre kjent på fjellet via turorienteringen. Del gjerne dine opplevelser i sosiale medier med emneknaggen #visitskrim

God tur!

Revidering av forvaltningsplanen for naturreservatet på Skrim

tab9337

Revidert forvaltningsplan for Skrim og Sauheradfjella naturreservat er nå på høring. Frist for innspill er innen 15. september 2021 til Statsforvalteren i Oslo og Viken (tidligere Fylkesmannen).
Den første forvaltningsplanen kom i 2011 og det kan være tid for justeringer. Hva mener du? Alle kan gi innspill, se adresse i høringsbrevet. 

Høringsdokumentene finner du her.

skrimfoot