Hvor er Skrim?

Hvor er Skrim?

avstandskart skrim

Skrim er et kortreist fjellområde for de som er bosatt i sentrale deler av Østlandet. Fjellområdet ligger i den nordlige delen av et fjell- og skogsområde begrenset av Skien i sør og Kongsberg i nord. Skrim ligger i Buskerud, like ved grensen til Telemark fylke i vest, og Vestfold i syd. For å komme til Skrim kan det være greit å ta sikte på Hvittingfoss i Lågendalen, enten man kommer fra syd, øst eller nord. Fra Hvittingfoss følges skilting mot Passebekk, Omholtfjell og Skrim. For å komme til Parkeringen ved Skrim syd tar du av ved det lille tettstedet Passebekk, bratt oppover mot Skrim på den svingete Surliveien. Etter drøye 4 km kommer man opp på en flate hvor man kan ta av opp til parkering Skrim syd (betalingsbom med kortautomat, 70,-). Etter bompassering bærer det nok en gang bratt oppover, og vinterstid er det lurt å ha gode dekk. Vel opp på platået finnes det en romslig parkeringsplass, som er et perfekt utgangspunkt for turer i området, sommer som vinter.

For å komme til Skrim nord parkeringen fortsetter du forbi Passebekk 5-600 meter, og tar av mot Skrim nord (Digerhaugveien/betalingsbom med kortautomat). Etter bompassering følges Digerhaugsveien til parkeringen.

Hvis du skal besøke Ivarsbu følger du beskrivelsen til Skrim nord, men tar andre mulige avkjøring til høyre etter å ha passert bommen (70,-). Fortsett over elva på smal bro og videre til parkering ved ny bom. Herfra fortsetter du turen til fots langs vesle Stølevann inn til Ivarsbu. De som interesserer seg for fisket på Skrim benytter som regel dette som  utgangspunkt.

 

skrimfoot