Nyheter

Fiskelykke

IMG 0728 002I disse dager settes det ut fisk i vanna på Skrim og grunnlaget for framtidige fiskehistorier blir dermed lagt :-)
Kalking og utsetting av fisk er nødvendige kultiveringstiltak for å sikre en god fiskestamme. Dette arbeidet har vært drevet i en årrekke av entusiastene i Omholtfjell Fiskelag på Skrim. Slik sørger man for at mange kan føle lykken ved å få en flott fjelløret på kroken - etter at tålmodigheten noen ganger er satt på prøve.
Fisken som blir satt ut er både 1- og 2-åringer og opptil 20cm lange. Den kommer fra lokalt klekkeri i Komnes, drevet av Ytre Sandsvær Jeger & Fiskeforening og stammer opprinnelig fra nabovassdraget Hajern.

Omholtfjell Fiskelag startet allerede i 1985-86 med kalking og utsetting av fisk for å skape et bærekraftig fisketilbud i de flotte vanna på Skrim.
Fiskelaget samarbeider også med naturbrukslinjen og lærer Tore Bartnes på Melsomvik Videregående skole i Vestfold. Elevene der er med på å bære og sette ut fisk som en del av undervisningen, de gjør prøvefiske for å kartlegge hvilken tilstand fiskestammen befinner seg i, og de gjør tynningsfiske for å holde stammen frisk og fin.
Dette samarbeidet er viktig for kultiveringsarbeidet.

Vi kan avsløre at under årets prøvefiske ble det tatt en flott ørret på over 1,8 kg! Men i hvilket vann denne pene ruggen ble trukket opp, kan vi selvsagt ikke røpe..
Skitt fiske! :-)

 

skrimfoot