Nyheter

Grått og godt – Påsken 2024 på Skrim

Påske 2024

Vi ser tilbake på en fabelaktig påske på Skrim, selv om været ikke viste seg fra sin beste side. Det som sender påsken 2024 inn i minnebøkene med positivt fortegn er først og fremst menneskene som bidrar i aktiviteter, på møteplasser og med smil og hyggelige ord underveis.

Påskesola dukket opp 2.påskedag, da mange allerede hadde pakket og reist hjem fra fjellet. Påskedagene forut ble tilgodesett med ca 16 minutter påskesol i år – til sammen, ble det muntert sagt. Men dårlig vær og sure miner? Ikke blant Skrim-erne, nei! Fra vår utkikkspost ved hovedparkeringen kunne vi se et yrende, sporty folkeliv gjennom blå og røde dager. Store og små, bikkjer og spreke besteforeldre, ut på tur! Med Skrimsk sisu og glimt i øyet ble det skapt gode ferieopplevelser ut av dagene.

Fjellet og landskapet som vi alle er så glade i byr på rikelig med turmuligheter. Korte og lange, bratte og slake løyper som omsorgsfullt ble holdt så godt ved like som mulig gjennom det skiftende gråværet.

Røde Kors var til stede og i beredskap gjennom hele påsken, noe vi alle setter stor pris på, og som bidrar til trygghet på fjellet.

Sportskapellets familiearrangement på påskeaften samlet 150 deltakere i skirennet, og en flott heiagjeng. Og det var tilbud om gudstjenester flere av påskedagene.

Skrimkiosken med sin innholdsrike butikk og hygge rundt bålpanna fristet som turmål og «pit stop» for veldig mange trivelige folk som kom og bidro med sitt besøk!

Skrimkiosken kunne ikke eksistert i sin form hadde det ikke vært for de mange unike leverandørene. Vi sender en ekstra takk til Laila i gårdsbakeriet på Granstad Gård som baker så nydelig Skrimbrød! Og til alle de andre som med flid og kvalitet skaper produkter til å frydes over: Håndverkerne Liv Merete, Anne Gro, Britt Irene, Britt, B&B Design, Ragnhild H. og Ragnhild GV., Elin på Såtvedt, fruktbøndene på Røyse, Wåla Hjort, søstrene Tufto, Fridtjof og Cathrine i Dropsfabrikken, Vigdis og veverne i MouseTales, Ragnhild og Rune i Lågendalshonning, gartneriet i Hvittingfoss, Ask Gård&Spekehus, Askim bærpresseri, Sandras fargerike egg, ysteri-bøndene på Eiker og i Hol, såpekokerne på Fitjar, for å nevne noen.

Spar Hvittingfoss bidro til superenkel påskehandel for tredje året, og leverte med det ekstra kvalitetstid til fjellfolket – en morsom suksess i år også! Og takk til Sport1 Hvittingfoss, som leverte Skrimkioskens kjærkomne sportsavdeling denne vintersesongen.

Det er fortsatt vårvinter å gledes over på Skrim. Spennende overgang mellom årstider, med mildere vinder og våknende natur. Ledig for turer og opplevelser.

Vi ses på Skrim!

Her er noen minner fra påsken (klikk for større bilder).

 

skrimfoot