Velkommen til visitskrim.no

Skrim er Norges minste (men kanskje mest sjarmerende) fjellområde. Enten du vil gå kort eller langt, bratt eller flatt, jakte utsikt eller innsikt så finnes det en tur som passer for deg på Skrim.

Beliggenhet:

Om du er bosatt sentralt på Østlandet betyr et besøk til Skrim en kort reise, og enkel tilgang til uberørt natur. Det sentrale fjellområdet ligger mellom Skien og Kongsberg, og er delvis vernet. Området fremstår med sin uberørte karakter som perfekt for rekreasjon og fritidsaktiviteter. Terrenget er en blanding av snaufjell og skogsterreng, og ligger mellom 500 og 800 moh. med toppen av fjellet Styggemann på 871 moh som områdets høyeste punkt.

Finn frem

Sjekk ut våre turforslag, eller vandre hen utenfor allfarvei på egen hånd. Kanskje du er interessert i å finne noen av områdets grotter? Fiskemulighetene på Skrim er en skjult hemmelighet, og fiskekort får du kjøpt ved bommene som leder inn til området. Turistforeningen har etablert tre strategisk plasserte hytter i området som gjør det enklere å planlegge turer. På vinterstid finner du milevis med godt preparerte skiløyper, sjekk skisporet.no for nærmere informasjon om løypestatus.
Vår ambisjon er at du skal finne alt du vil ha behov for av informasjon om fjellområdet Skrim her på disse sidene. Hvis det er noe du ikke finner, eller føler mangler så kontakt oss mer enn gjerne via Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Turmuligheter:

Hos oss vil du finne et rikt utvalg av turmuligheter i urørt natur, sommer som vinter. Vi tror at 100% autentiske møter med natur og dyreliv er opphavet til de rikeste opplevelsene, og setter de største sporene. Det er opp til den enkelte å nyte naturen slik den er, noe som er opphavet til vår enkle oppsummerende setning: What you see is what you get.

Her er en oversikt over sykkelmuligheter.

Her finner du et knippe utvalgte skiturer.

Vi håper du lar deg inspirere av våre turforslag, god tur!

Fasiliteter:

Våre fremste fasiliteter er flott turterreng, vakker natur og naturens stillhet og ro eller perfekt avkobling om du vil. Hos oss finner du hverken heisanlegg, leilighetskomplekser eller dagligvarebutikk med kjøpesenter og shoppingmuligheter. Vi tror at andre destinasjoner ivaretar dette behovet for de som ønsker det.

Finn veien på Skrim

skrimfoot