Nyheter

Rapport fra fjellet!

En utskremt fra redaksjonen tok i forrige uke turen fra Darrebu til Styggemannshytta og tilbake, for å sjekke ut forholdene på fjellet. Følgende kan rapporteres:
Føret er stort sett rimelig tørt og fint, og der hvor det er noe fukt og myrterreng har turistforeningen gjort en kjempejobb med å legge ut klopper. Allikevel anbefales det godt skotøy om du planlegger en tur i terrenget.
Den smått fuktige våren har ført til at det spirer og gror godt på fjellet, se bildene fra turen under.

Utsikten fra Styggemannen er fantastisk, og vi anbefaler alle som har muligheten til å ta turen. Man må imidlertid ta sine forholdsregler. Det er en drøy mil å gå fra Darrebu til Styggemansshytta. I løpet av den milen går man mye opp og ned, akkumulert ca 1000 høydemeter. Det betyr at turen er relativt krevende sett i forhold til lengden på turen. Legg derfor ikke ut på tur uten å være godt forberedt. Husk på kart og kompass, varme klær, og mat og drikke for å få en vellykket dag i fjellet. Å sjekke værmeldingen er en selvfølge, men husk også at været kan skifte raskt i fjellet.

Stenging av vei.

Grunneier ser seg dessverre nødt til å stenge bommen på veien opp forbi steinbruddet til Vesle Stølevann. Årsaken til stengingen er økt forsøpling, samt tiltagende utagerende bruk av området.

Bilder fra Tur til Styggemannshytta

 

skrimfoot